Za Filipa je bilo njegovo zgodnje otroštvo dokaj nenavadno – bil je običajen otročič, počel je običajne stvari, skratka tam do 4 leta se v njegovem življenju ni dogajalo nič posebnega. Potem pa se je naenkrat vse obrnilo – kar je za ostale nenavadno, je zanj postalo običajno. Pri štirih letih mu ni bilo tuje preizkušnje vse vrste otroških vozil, skakanje iz visokih ograj in početje druge vrste neumnosti do te meje, da brez bušk, odrgnin in krvavečih ran ni šlo.
Stran #1
Dirkanje s kolesom in na rolkah poleti in s smučmi pozimi je bila do osnovne šole zanj že prava strast. Malce starejšega to več ni zadovoljevalo in je eksperimentiral z uporabo rekvizitov tudi obratno – kolo po zasneženi gozdni strmini in smuči po mokrem laporju v cvetočem vinogradu.
Stran #2
Hoja in dolgi pohodi ga niso nikoli posebej privlačili. Verjetno je to posledica dveurnega pešačenja v trdi temi v pancarjih s smučmi na rami od spodnje postaje vlečnice Cojzerica na Arehu do zgornje postaje Vzpenjače na Mariborskem Pohorju, ko je kot osemletnik skupaj s klubskim tovarišem raziskal, kako je, če se odločiš še za eno furo, ko že izklopijo vlečnice. Pa tudi posledica ugotovitve, da ju je iskalo 30 žičničarjev, trenerjev, staršev in še drugih …
Stran #3
Najstniška leta je preživel poln adrenalina. In znal je poskrbeti, da ni bilo dolgčas tudi njegovi okolici. Rad je delil svojo strast do glasbe tudi s svojimi sosedi in jim omogočal zvočne užitke tako, da so s prijatelji zvlekli ojačevalce na balkon in nabijali heavy metal v poznih urah. Kdo bi vedel zakaj je to vedno počel v odsotnosti svoje družine? Adrenalin je spremljal tudi njegovo smučarsko pot. Postajal je eden najboljših mladincev na svetu v alpskih disciplinah.
Stran #4
Po maturi je doživel razsvetljenje svojega življenja in se vpisal na ekonomski faks. V Ljubljani. In zapustil alpsko smučanje. Razsvetljenje je ugasnilo prej kot v pol leta. Sedenje na faksu s pogledom na zasneženi Krvavec in življenje brez smuči pač ni stil junaka Filipa. Pač pa freeride, freestyle, slopestyle, skicross, 4cross …
Stran #5
 
Pokrovitelji
Opremljevalci